Dressur

Øvet

På øvet hold bliver der redet alle tre gangarter, hvor vi ud over at lave basis-øvelser også begynder på nogle lidt sværre ting.

Som øvet rytter skal man selv kunne sadle op og af.

Letøvet

På letøvet hold bliver der redet primært i trav og skridt, derudover snuser vi til gallopen, samt at vi finpudser basisøvelserne.

Som letøvet rytter skal man kunne sadle op og af med hjælp.

Begynder

På begynder hold rider vi i skridt og trav, hvor der bliver lagt vægt på at man lærer at ride selv altså uden hjælper, og at man bliver tryg på ryggen af en pony.

Som begynder får du hjælp i stalden til striglning, op og afsadlning.

Har eleven brug for trækker, og det har de fleste begyndere, så er det den der følger eleven til ridning der skal trække ponyen.

Minimumsalderen er 6 år

Mini

Mini er et hold for de helt små, der er for små til at starte på begynderhold, det eneste krav der er at eleven kan side selv. Forældre skal selv trække ponyen.

Generelt

Vi forventer at den der følger eleven til ridning, er villig til at hjælpe med striglning og opsadlning, er man ikke vant til at være omkring heste, skal man være villig til at lære det. Dette gør vi for at børnene får den bedste oplevelse som muligt, det er klart at jo mere rutineret eleven bli’r jo mindre hjælp har de brug for.

Når lektionen er i gang henstiller vi til at tilskuere befinder sig i vores opvarmede rytterstue, da det er meget distraherende for eleverne hvis der står forældre og ”underviser” fra sidelinjen. Det er selvfølgelig ok at man er der hvis man skal trække en pony.

Sikkerhedsregler

Der skal rides med sikkerhedsvest og sikkerhedsgodkendt hjelm, samt ordentligt fodtøj dvs. hvis man ikke har ridestøvler/sko så skal det være gummistøvler.

I stalden og andre steder hvor man er i kontakt med hestene skal alle under 18 bære ridehjælm, også søskende, venner, og veninder.

Vi anbefaler ridebukser eller tætsiddende bukser, og ridehandsker.

Derudover anbefaler vi at der bæres sikkerhedsvest af eleven nå denne færdes omkring hesten.

Sid aldrig på knæ eller hug når du strigler.             

Strigl altid hesten på staldgangen.

 

Hold orden på staldgangen og fej efter dig

inden du forlader stalden.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.09 | 15:29

Hejsa!
Jeg skal ha meldt mig ind i en klub pga stævne start😊
Hvad koster jeres årligt?
Hilsen sisse

...
07.08 | 19:25

Hej alle der har skrevet

vi har pladser begynderhold onsdag kl. 17,15 og lørdag kl. 12,00
mail gerne om i kommer og kom ca 20 mim. før

...
31.07 | 16:50

Hej . Jeg har en datter på snart 7 år som gerne vil begynde til ridning, hun kan lidt i forvejen. letridningen er helt på plads. Men ellers er hun nybegynder.

...
19.06 | 20:05

Hej - Jeg er en voksen kvinde på 61 år, jeg har aldrig prøvet at ride, men har lyst til at lære det. Har I et hold der passer til mig ?

...
Du kan lide denne side